смена фамилии

03. Jul, 01:03

Скажите пожалуйста, сын хочет поменять фамилию(21год). В данный моменту него фамилия отца, сейчас хотел бы поменять на мою девичью. Что для этого надо сделать и сколько платить?

03. Jul 2012, 14:12

Для точности данных позвоните в загс (а лучше зайти) и узнаете всё точно,чтобы несколько раз не бегать.

03. Jul 2012, 14:11

VĀRDU, UZVĀRDU UN TAUTĪBU MAIŅA.

Vārdu, uzvārdu un tautību var mainīt 15 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis, nepilsonis vai persona, kurai Latvijas Republikā piešķirts bezvalstnieka statuss.

Vārdu un uzvārdu var mainīt, ja pastāv kāds no iemesliem, kas noteikti „Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likumā”.

Vārdu var mainīt tikai divos gadījumos, proti, ja vārds apgrūtina iekļaušanos sabiedrībā un , ja ir vēlēšanās savam vārdam pievienot otru vārdu.
Savukārt uzvārda maiņai ir noteikti vairāki iemesli:
ja uzvārds apgrūtina iekļaušanos sabiedrībā;
ja savam uzvārdam vēlas pievienot otra laulātā uzvārdu;
ja vēlas atgūt dzimto vai pirmslaulības uzvārdu gadījumos, ja tas nav izdarīts šķirot laulību, vai pēc laulības atzīšanas par neesošu;
ja vēlas iegūt savu dzimtas uzvārdu tiešā augšupējā līnijā, (mātes, tēva, vecāsmātes, vecātēva u.t.t. ).
Tautības maiņas iemesls ir vēlēšanās mainīt tautības ierakstu pret savu tiešo augšupējo radinieku (mātes, tēva, vecāsmātes vai vecātēva) tautību divu paaudžu robežās.

Atšķirībā no vārda un uzvārda maiņas, tautību var mainīt tikai vienu reizi.
Likumā ir paredzēti arī īpaši vārda un uzvārda maiņas iemesli:
ja mainīts personas dzimums;
ja nepilngadīgas personas, kura nav sasniegusi 15 gadu vecumu, vecāki vai viens no viņiem ir notiesāti par tīša, smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu. Šajos gadījumos iesniegumu iesniedz māte, tēvs vai aizbildnis un valsts nodeva nav jāmaksā.
Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas iesniegumu iesniedz personīgi, jebkurā dzimtsarakstu nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Iesniedzot iesniegumu jāuzrāda kvīts par valsts nodevas 50 Ls samaksu.

03. Jul 2012, 14:11

Iesniegumu vārda un uzvārda maiņai iesniedz dzimtsarakstu nodaļā, kurā reģistrēta bērna dzimšana.

Iesniegumu iesniedz bērna tēvs vai māte, pievienojot otra vecāka rakstveida piekrišanu un dokumentus, kas apliecina vārda un uzvārda maiņas pamatotību.
Gadījumos, ja uzvārdu maina sakarā ar to, ka viens no bērna vecākiem stājies citā laulībā, iesniegumam pievieno mātes vai tēva laulātā piekrišanu.

Valsts nodeva par dzimšanas reģistra papildināšanu sakarā ar bērna vārda un uzvārda maiņu 3 Ls.

03. Jul 2012, 14:08

Взять паспорт и свидетельство о рождении и идти в загс Написать заявление и уплатить 50 лат. Через пару месяцев сменят.

03. Jul 2012, 13:03

Скажите пожалуйста, сын хочет поменять фамилию(21год). В данный моменту него фамилия отца, сейчас хотел бы поменять на мою девичью. Что для этого надо сделать и сколько платить?