непереносимость белка коровьего молока

09. Feb, 12:32

Девочки, может у кого-то было так? Ребеночку 2 года и 5 месяцев проснулись на прошлой неделе с красными пятнами на лице и ножках. сразу поехали к доктору здать анализ на аллергию. в итоге анали показал непереносимость молока (альфа-глобулина и казеина), пшеницы и бананов... сразу исключили все эти продукты. сыпь на личике начала проходить, а вот на ножках нет. мажем кремом - не помагает. а сегодня опять на лице пятна. уже не знаю, что делать :(( странно, доктор сказал, что из молочных продуктов можно все, кроме творога и сливок... перешли на соевое молоко, на всякий случай соевые йогурты. ничего не понимаю, в голове каша. не знаю, что и думать и что еще исключить. может тут есть мамочки, у которых так же было? 

09. Feb 2013, 22:10

девочки, спасибо огромное за ответы! для уверенности схожу еще и к гастроэнтерологу. просто у нас не на все белки, которыу в молоке есть, непереносимость. поэтому и не понимаю уже ничего 😀

09. Feb 2013, 01:30

Produkti, kas vienmēr SATUR piena olbaltumvielas

Govs piens – svaigā, vārītā, pasterizētā veidā, bet arī sagatavots, lai uzglabātu – koncentrēts, kondensēts, sauss. Starp citu – sausais piens ir lētāks, tādēļ bieži tiek pievienots dažādiem gataviem produktiem un pusfabrikātiem.

Arī visi uz piena bāzes gatavotie bērnu piena maisījumi (pat tā sauktie adaptētie maisījumi kā NAN, Beba, Aptamil, Pre-Aptamil, Humana, Milumil utt.), kā arī speciālie maisījumi caurejas ārstēšanai kā HN-25, Humana) satur piena pulveri.

Piena produkti, kā biezpiens, jogurts, skābpiens, skābs krējums, paniņas, kausēts siers, sūkalas utt.

Konditorejas izstrādājumi, kā, piemēram, piena baltmaize, biezpienmaizes, pītās maizes, rozīņmaize, radziņi utt. Tieši tāpat kā sālsstandziņas, krekeri utt.

Konditorejas mīklas izstrādājumi, kā tortes, kūkas, kēksi, cepumi, bulciņas utt. Saldējums - izņemot sasaldēto augļu sulu. Šokolāde - praktiski jebkādā formā, arī šokolādes batoniņi.

Pārtikas produkti, kuri VARĒTU saturēt pienu

Sviests pēc būtības sastāv no piena taukiem, kurus cilvēki ar piena olbaltumvielu alerģijām labi panes. Tomēr prakse rāda, ka pārsvarā visiem sviestiem, kas gatavoti lielajās pienotavās, var būt piejauktas piena olbaltumvielas. Zemnieku gatavotais sviests parasti ir bez piena olbaltumvielām.

Saldais krējums – arī šeit ir jāuzmanās. Tīrs saldais krējums ir lietojams uzturā, bet nevar lietot tādu saldo krējumu, kas satur piena olbaltumvielas. Lai tas nebūtu tik trekns, to var šķaidīt ar ūdeni.

Margarīns. Daudzām margarīna šķirnēm ir pievienotas piena olbaltumvielas. Izņēmums varētu būt biopreču veikalos nopērkamie margarīni, tomēr pirms lietošanas noteikti jānoskaidro to sastāvs.

Siera šķirnes no kazas un aitas piena – gandrīz visos veikalā nopērkamajos kazas un aitas sieros ir sastopams pat līdz 1/3 govs piena.

Mīklas izstrādājumi – gan makaroni, gan citi mīklas izstrādājumi maldīgi tiek uztverti kā produkti, kuros nav piena olbaltumvielu. Piemēram, visos makaronos no Itālijas ir piena olbaltumvielas.

Maize - ar maizi ir jāuzmanās praktiski visvairāk. Iemesls tam ir, ka daudzi maizes ražotāji pievieno speciālu piedevu, lai maize izdotos labāka, kas ir pagatavota uz piena bāzes. Izeja ir cept maizi pašiem, pirkt biopreču veikalos vai arī tieši no zemniekiem.

Desa un gaļas izstrādājumi. Kaut gan desām un gaļas izstrādājumiem nav atļauts pievienot piena pulveri, tomēr nevar izslēgt, ka tādi gadījumi tomēr notiek.

Graudu pārslu izstrādājumi. Bērnu graudu biezputras, kas ir rūpnieciski ražotas, var saturēt piena olbaltumvielu pēdas. Mammām, kuru mazuļiem ir alerģija pret piena olbaltumvielām, putras vajadzētu vārīt pašām.

Zupu un mērču koncentrāti – parasti izraisa alerģiskas reakcijas.

Kečups un sinepes, kā arī līdzīgi rūpnieciski gatavoti produkti var izraisīt alerģiskas reakcijas.

Skābi kāposti bieži vien ir skābēti sūkalās. Pirms lietošanas vēlams to noskaidrot vai skābēt pašiem.

09. Feb 2013, 01:26

Znaju chto pri nerenosimosti belka korovego moloka neljzja molochnie produkty i govjadinu.