В рамках фестиваля Маминого Клуба - научные теории с экспериментами "Из чего всё состоит и откуда появилось"

В рамках фестиваля Маминого Клуба - научные теории с экспериментами "Из чего всё состоит и откуда появилось"

02. Jun 2016, 00:00 Мамин Клуб Мамин Клуб

Для детей дошкольного возраста актуальны рассказы о том, как появилась вселенная, звёзды, галактики, Солнечная система, планеты и наша Земля, а также рассказы о том, из чего состоят все вещества вокруг нас. Чтобы ребёнку было проще понять и проследить, дети смогут наблюдать и сами участвовать в экспериментах, которые будут проводиться простыми вещами и веществами, которые можно найти в каждом доме.

У дошкольников много вопросов - почему солнце светит днём, куда пропадает ночью. Почему зимой идёт снег. Все эти вопросы являются желанием познать мир вокруг себя, понять откуда он появился и найти своё место в мире.Это время, когда нужно говорить с ребёнком на понятном ему языке и объяснять эти явления, что и будут делать на фестивале.

Будет особенная мастерская Монтессори

В творческой мастерской Монтесори у детей будет возможность проследить за развитием Вселенной, начиная с Большого взрыва до понятия того, какие вещества встречаются в природе. Смогут потрогать, почувствовать три агрегатных состояния веществ, а также узнать важнейшее о появлении земли и географии: что спрятано в недрах земли? Откуда появляются горы? Как действуют вулканы? Что происходит, когда встречаются холодный и горячий воздух? Как самому сделать облако?

20160523094643-51130.jpg

Рассказы представляют: вдохновлённая Монтессори творческая мастерская “Skrūves un bantes”

Darbnīca pati atrodas Rīgā, Baložu ielā 18).

Montesori darbnīcā “Skrūves un Bantes” tiek piedāvātas Montesori nodarbības individuāli un grupā bērniem no 3 līdz 7+ gadu vecumam. Īpaši mazajiem bērniem no pusotra līdz 3 gadu vecumam piedāvājam pirmo praktisko darbiņu nodarbības Montesori vidē kopā ar vienu no vecākiem vai citu bērnam pazīstamu pieaugušo – bērni pamazām apgūst noteikumus un principus Montesori vidē, mācās pašapkalpošanās prasmes un rūpes par vidi sev apkārt, gatavo roku rakstīšanai un vingrina spēju koncentrēt uzmanību. Palīdzam sagatavoties skolai bērnudārzu vecāko grupiņu bērniem, kā arī sniedzam atbalstu sākumskolas skolēniem stiprināt lasīšanas un rakstītprasmi, uzlabot zināšanas matemātikā, vingrinātu spēju koncentrēt uzmanību un prasmi strādāt patstāvīgi.

Kā arī Montesori darbnīcā regulāri tiek rīkotas nodarbības vecākiem un pedagogiem par Montesori metodi, darbu ar Montesori materiāliem un bērnu attīstību.

Montesori metodi darbā ar bērniem ieviesa itāļu ārste un pedagoģe Marija Montesori (1870. – 1952.). Šī metode joprojām ir atzīta un populāra bērnudārzos un skolās visā pasaulē, turklāt tās principi apstiprinājušies arī mūsdienu pētījumos. Metodes pamatideja ir: “Palīdzi man to izdarīt pašam!” Tas nozīmē, ka bērna vajadzībām tiek radīta vide, kas pielāgota viņa augumam un iespējām aprūpēt sevi un paveikt darbiņus patstāvīgi, savukārt pieaugušais šeit ir bērna palīgs, tomēr vienlaikus Montesori vidē pastāv skaidri noteikumi. Tā tiek atbalstīta bērna patstāvība, neatkarība un atbildība darboties pašam, nolikt paņemto vietā, kā arī strādāt neierobežoti ilgi – bērnam ir iespēja vingrināt spēju koncentrēt uzmanību, mācīties iesākto pabeigt. Liela nozīme Montesori vidē ir maņām, īpaši taustei – šeit ir īpaši izstrādāti Montesori materiāli lasīšanas, rakstīšanas, matemātikas, vēstures un ģeogrāfijas apguvei – izpratni par skaņām, burtiem, to virknēšanu vārdos un teikumos, kā arī daudzumu, skaitļiem, matemātiskajām darbībām un pasauli, kurā dzīvojam, bērns apgūst darbojoties praktiski un aptaustot. Turklāt darbošanās nav vienveidīga – sēžot pie galda un pierakstot – tā ir mācīšanās kustībā

Продолжительность истории “Kā viss radās, un no kā viss sastāv?” примерно 45 минуты

Время: с 15 и с 16.30

В перерыве – творческие мастерские для малышей!

skruvesunbantes.wordpress.com

https://www.facebook.com/skruvesunbantes/,

https://twitter.com/montessori_lv,

http://www.draugiem.lv/skruvesunbantes/,

https://www.instagram.com/montessori_lv/

Мамин Клуб

До встречи!

 20160524163316-53908.jpg